Cahors

Cahors

Cahors is gebouwd op een schiereiland langs de oever van de Lot.

Vanuit Montgesty een leuk uitstapje. U bereikt Cahors in ongeveer een half uurtje.

Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de MIDI-PYRÉNÉES

Zoals bijvoorbeeld de Valentrébrug. Deze burg is begin 1300 gebouwd en het symbool van de stad.  In 1880 is de brug grondig gerestaureerd en staat sinds 1998 ingeschreven op de lijst van Historische Monumenten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Pont Valentré die over de rivier de Lot gaat is een bijzonder en uniek bouwwerk met pijlerkoppen en voorzien van drie torens. De brug is 170 meter lang en 40 meter hoog.

Informeert u eens bij de VVV, aan de Route  voor een boottocht over de rivier de Lot. Aan boord kunt u de brug heel goed zien.

Het stadje zelf ademt een aangename sfeer uit. Leuke winkels en terrassen In het centrum wandelt u aangenaam en sfeervol door de kleine steegjes met veel architectuur, zoals o.a. de Saint-Etienne kathedraal, met de twee verhoogde koepels. In 1080 is men begonnen met de bouw van de kathedraal en ruim 50 jaar later was het bouwwerk afgerond. In de 13e en 14 eeuw zijn er torens aan de achterkant en voorkant aangebouwd en de kerk binnenin naar de zijkant uitgebreid.

De oude huizen en de vele winkelstraten maken dit middeleeuwse stadje het bezoeken waard.

Ook kunt u in de zomermaanden het stadje doorkruisen met “le petit train”. De gids laat u de rijke geschiedenis zien maar ook het Cahors van nu ontdekken. U krijgt u een goed overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad

Cahors wordt natuurlijk ook één in adem genoemd met haar beroemde rode wijn.

 

Foto album Cahors