info@bienloti.nl

Figeac

Figeac is een middeleeuwse stad van kunst en geschiedenis, de moeite waard te bezoeken en doorheen te wandelen.

Wij adviseren u de wandeling te starten bij het VVV kantoor aan het Vivalplein.
Zij kunnen u uitgebreid informeren over de bijzonderheden van de stad. De VVV is gehuisvest in een voormalig Munthuis uit de 13e eeuw.

In de zomermaanden kunt u zich ook laten rondrijden in een treintje waarbij de gids u meer vertelt over de bijzondere stadspaleizen, de historie van de vele mooie gebouwen met prachtig gebeeldhouwde gevels en de vakwerkhuizen in de vele smalle steegjes die door de stad kronkelen.

Figeac is de tweede grote stad in de Lot met ruim 9.000 inwoners en kent een lange historie en was in de Middeleeuwen één van de meest florerende steden.

De stad is een belangrijke stop op de pelgrimsweg naar Santiago de Compostela. Vanaf Cahors volgt u dan de Célé vallei-variant, de GR651 en GR36.

In het historische centrum ligt het Champollion-museum, vernoemd naar de in Figeac geboren Jean-François Champollion. De ontcijfering van het Egyptische hiërogliefen is grotendeels aan hem te danken.
In het museum leert u meer over de geschiedenis van het geschrift. Op een klein plein bij het museum ligt een kunstwerk in zwart graniet van Joseph Kosuth, een replica van de steen van Rosette, een beroemde granieten steen die in 1799 werd gevonden in Egypte en van groot belang geweest bij het ontcijferen van dit hiërogliefenschrift.

Voorbij de Place des Ecritures kunt u even verkoeling zoeken onder de hal met winkels en cafés en op de gezellige terrasjes rondkijken naar de prachtige oude gebouwen die dit stadje kenmerken.

Elke zaterdag is er een markt met volop streekproducten.

Scroll naar boven