La Roque-Gageac

La Roque-Gageac

Niet voor niets behoort La Roque-Gageac tot “les Plus Beaux Villages de France”  (“de mooiste dorpen van Frankrijk”). Dit bijzondere dorp, aan de rivier de Dordogne, bestaat voornamelijk uit een hoofdstraat met fraaie huizen die voor de hoge rotswand zijn gebouwd.

De straatjes zijn schilderachtig, evenals het dorpsplein.
In de middeleeuwen was het dorp met wallen versterkt. Vroeger was het ook een buitenplaats voor de bisschoppen van Sarlat-la-Caneda.

Vanaf de rivier heeft u schitterend uitzicht op het fort uit de 12e eeuw en het landhuis Manoir de Tarde. La Roque-Cageac is met name door zijn prachtige ligging een toeristische bestemming. Maakt u eens een tochtje met één van de boten die langs de kade liggen over de Dordogne en geniet van het prachtige uitzicht op dit bijzondere dorp en de schitterende omgeving.

Na afloop een heerlijk drankje of hapje op één van de vele terrassen van de restaurants of bars is ook zeker aan te bevelen.

Een leuke tip hierbij is “La Bambousaie”, een botanische tuin van 5 hectare. Een hele bijzondere plek dicht bij het dorp La Roque-Gageac maar als je dit “bamboebos” inloopt voelt het als een oase van rust. De toegang is gratis.
Een heerlijke plek om rust te vinden en op de hete zomerse dagen een perfecte schaduwplek om uit te rusten. Er is restaurant met bar met leuke terrassen tussen de bamboestengels en bananenplanten

 

Foto album La Roque-Gageac

 

Foto album La Bambousairaie

.