Omgeving

In de nabije omgeving van Bien Loti

Montgesty ligt in de Lot, op de grens van de Dordogne. Het dorpje heeft ruim 200 inwoners en voor boodschappen bent u aangewezen op de (grotere) dorpen in de directe omgeving, zoals bijvoorbeeld Catus, Espére, of Cahors.
Bij de kleine lokale winkel in Montgesty kunt u dagelijks uw verse stookbrood en/of croissant bestellen. Een heerlijke loopje ‘s-morgens en daarna genieten van een echt Frans ontbijtje op het terras.
Montgesty ligt in een heuvelachtige, bosrijke omgeving die u uitnodigt voor prachtige avontuurlijke wandelingen langs de diverse “Hameau’s”. De omgeving is ook zeer geschikt voor een fietstocht. Ervaring is wel vereist gezien het heuvellandschap.
Een avondje uit en buiten de deur eten? Ook hiervoor zijn er volop mogelijkheden in diverse restaurants en zelfs sterren-restaurants in de omgeving.

Bezoek in de directe omgeving van Montgesty en nog in de regio de Lot Cazals, Cahors en Les Arques (het Zadkine museum).
Het bekende Rocamadour ligt op cira 1 uurtje afstand rijden maar moet u eigenlijk gezien hebben, evenals Saint-Cirq-Lapopie.

De dorpjes Roque de Cageac, Beynac-et-Cazenac en Domme liggen in de aangrenzende Dordogne, maar zijn ook zeker aan te bevelen voor een dagje uit en maak hier een leuke boottocht over de Dordogne.

Het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan in de vele kleine pittoreske, vaak Middeleeuwse, dorpjes in zowel de Lot als in de Dordogne. Prachtige riviertjes met de iets hoger gelegen indrukkende kastelen/burchten vanwaar u een prachtige uitzicht heeft.
Bezoek ook zeker één van de wekelijkse markten in bijvoorbeeld Cahors, Gourdon, Cazals of het bekende Sarlat. Hier worden veel streekproducten aangeboden.

Maar ……bovenal is het natuurlijk belangrijk te relaxen bij het privé zwembad.

Bezienswaardigheden