Rocamadour

Rocamadour

Rocamadour ligt in het departement Lot en is door de eeuwen heen een grote trekpleister voor toeristen.

Wist u dat de stad is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk is. De voettocht “Camino de Santiage”, de route naar Santiago de Compestela voert langs Rocamadour.

Bovenop de rots ligt een burcht met beneden het toeristische stadje met nauwe straatjes. Via een pad dat slingerend naar boven gaat kunt u de burcht met de 7 heiligdommen met o.a. de  Basiliek de Chapelle Notre-Dame, wonderkapel en de drie kapellen St. Jean-Baptiste, St. Blaise en Ste. Anne bereiken en bezoeken. De burcht en de kapellen zijn te bereiken via een trap of eventueel met een lift.

Rocamadour heeft een interessante geschiedenis.

De unieke combinatie van geschiedenis, gezelligheid en kunst in het prachtige landschap in de Lot maken dat u een onvergetelijk dagje uit gaat beleven. U moet het gezien hebben, maar door de grote aantrekkingskracht dient u er rekening mee te houden dat het er, met name in de drukke zomermaanden, erg druk kan zijn.

De vele winkeltjes komen wellicht wat overweldigend over maar kijkt u vooral naar de mooie middeleeuwse huizen en poorten.

 

Foto album Rocamadour