Sarlat

Sarlat

Sarlat, een grote trekpleister in de Dordogne, ligt op circa een uurtje rijden van Montgesty en dus ook zeker een bezoekje waard.

Sarlat is ontstaan door de stichting van een klooster en zoals dat vroeg ging bouwden men er daarna huizen omheen. In de 13e eeuw kreeg de stad steeds meer rechten en ontstond er een echte stad. De toewijzing van een bisschopszetel zorgt ervoor dat in het begin van de 14e eeuw de kerk een kathedraal wordt. Tussen 1450 en 1500 zijn de meeste huizen in Sarlat gebouwd en veel van deze huizen worden ook nu nog bewoond. In de begin jaren ’60 is de hele stad gerestaureerd.

Tegenwoordig is Sarlat de parel van de Perigord.

Informeert u eens bij de VVV, midden in het centrum van Sarlat, naar de bezienswaardigheden en maak een mooie wandeling door de stad.
Op het centrale plein met de St. Sacerdos kathedraal, het stadhuis en het “Maison de la Boétie, geboortehuis van een Franse dichter zijn veel terrasjes.
Achter de kathedraal ligt de Laterne de morts, een van de oudste bouwwerken van stad.

Als de stad uitloopt ziet u de stadsmuur in de huizen en ziet u ook de oude torens van de stad terug in de muren.

In Sarlat gaat u zeker niet weg zonder iets van de regionale producten geproefd te hebben of zelfs gekocht, zoals “liqueurs de fruits”, “foie gras”, noga en nog veel meer heerlijke producten. De vele kunstenaars, die de stad rijk is, kunt u vinden in de vele leuke steegjes in de stad. Dit samen met de leuke restaurantjes en cafés maken dat u in Sarlat een leuk dagje beleeft.

 

Foto album Sarlat